Vůbec si neuvědomujeme, kolik těžké práce naše nožky v životě udělají. Pečujeme láskyplně o své tělo, ruce i obličej, ale na péči o nohy a zejména o ušlapaná a unavená chodidla jaksi v našem životě pozapomínáme.
V letním období dopřáváme naším nožkám více volnosti.

Sandály, lehká obuv a hlavně chůze na boso, dává našim nožkám volnost, pohyb a dostatečné prokrvení, ale co v zimě? Nohy nasoukané do tlustých ponožek či punčocháčů, stažené v zimních botách jistě potřebují více naší pozornosti. V zimním období, jsou takto spoutané nohy často špatně prokrvené a bývá nám proto chladno od nohou.

A někdy, když máme v nohách spousty kilometrů, tak to pěkně bolí. Ať už vaše nohy trpí v zimní obuvi, v lyžácích nebo bruslích, je třeba se jim malinko odměnit.

Když nás to bolí
Nohy mohou trpět nedostatečným prokrvením, pocením nebo třeba různými otlaky, puchýři a zrohovatělou kůží. Dopřejme jim proto vonnou koupel a masáž, jistě se nám za to nožky odvděčí a budou nás po světě nosit ještě dlouhá léta.

Co nás postaví na nohy
Koupel – tato zcela běžná a nenápadná procedura, prohřeje a uvolní naše unavené nohy, ale i celé tělo. Velmi zkřehlé a prochlazené nohy bychom měli nejprve opatrně ponořit do vlažné vody a teplotu teprve postupně zvyšovat.

Ve vodě rozpuštěné bylinkové soli či oleje, mají nejen čistící účinek, ale skvěle regenerují poškozenou pokožku chodidel, uvolňují napětí a některé dokonce dovedou podpořit vaše tělo v boji proti nachlazení. Prokrví a změkčí pokožku, pro kterou je velmi vhodná následná pedikůra. Pravidelně odstraňujte starou zrohovatělou kůži, zejména pak na patách a poté nezapomeňte nožky pořádně promazat a promasírovat speciálními krémy, určenými pro péči o chodidla.

Čas od času jim na noc dopřejte zvláčňující zábal. Bylinky, jako jsou Arnika, Šalvěj, Levandule či Máta, udělají vašim nohám příjemnou službu a nožky budou doslova opět jako v bavlnce.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Related Posts

Sex v kině s třemi chlapy a jednou nadrženou ženou

Bělení zubů – pro zářivý úsměv

Pročistěte si organismus!

Každá žena je krásná

Hýčkejme si pokožku pleťovou maskou

JSTE TO, CO JÍTE